DE ARK, bewoners en begeleiders: samen pioniers

Cohousing Land van Aa is het eerste cohousing-project in Vlaanderen dat wordt gerealiseerd door een sociale huisvestingsmaatschappij (DE ARK) met inspraak van de toekomstige bewoners. Stad Turnhout, Provincie Antwerpen, Samenhuizen vzw, Vormingplus Kempen en Spacelab begeleiden en ondersteunen het project. DAM Architecten werd geselecteerd om het ontwerp te maken.

Momenteel zijn een tiental gezinnen betrokken van verschillende leeftijden, alleenstaanden en samenwonenden of gehuwden, met en zonder kinderen.

Specifiek voor ons project is dat de woningen sociale huur- en koopwoningen zullen zijn. Om in aanmerking te komen voor deze woningen gelden bepaalde voorwaarden.

Momenteel komen we als bewonersgroep eenmaal per maand (de 9de van de maand) samen. In de nabije toekomst zullen we ook een aantal werkgroepen opstarten.

Wil je ontdekken of onze plannen ook iets voor jou zouden zijn? Dan kom je best eerst eens naar een infosessie. Daarna kan je vrijblijvend enkele bijeenkomsten meevolgen vooraleer je beslist om lid te worden van de groep. Als lid heb je mee inspraak in de voortgang van het project en de afspraken die we onderling maken. Wel verwachten we van elk lid dat je actief meewerkt aan het lukken van cohousing Land van Aa.